Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fiende

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till fiende.


Vad betyder fiende

Sett till sina synonymer betyder fiende ungefär rival eller ovän, men är även synonymt med exempelvis "motståndare" och "antagonist". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fiende. Vår databas innehåller även två motsatsord, sju böjningar av fiende, fem exempelmeningar på hur ordet fiende kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fiende

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fiende.


Motsatsord till fiende

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fiende.

vän, kamrat


Exempelmeningar för fiende

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fiende kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kanske är det ett uttryck för rivaliteten mellan Iran och landets fiende i Mellanöstern Saudiarabien.  
 2. Han hoppades att genom att göra detta skulle världens befolkning enas i kampen mot en gemensam fiende.  
 3. Camitz spelade generalen i filmatiseringen av förhöret som ingick i Jan Guillous roman Fiendens fiende.  
 4. Octavianus krävde vidare att det dekret som förklarade Antonius för fiende till staten skulle upphävas.  
 5. Vissa ser Vilhelm som en fiende mot den engelska konstitutionen, medan andra ser honom som dess skapare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fiende

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fiende.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fiende" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fiende förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fiende

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar fiende.


Mer information om fiende

Andra sätt att lära sig mer kring vad fiende betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fiende är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fiende

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för fiende i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fiende synonymt med både rival och ovän, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är vän en antonym till fiende.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.