Synonymerna.se logotyp

Synonymer till lol

Synonymer till lol

förkortning sociala medier
laughing out loud

Vad betyder LOL?

LOL är en förkortning engelskans Laugh Out Loud, skratta högt eller asgarva på svenska. Uttrycket började användas i chatt-rummen på internet i början av 90-talet, men är numera även ett vedertaget begrepp i vardagligt tal (istället för att skratta på riktigt?).

Texten uppdaterades senast 2016-03-27

Engelsk översättning av LOL

  • LOL

Närmeord till lol

Ord som innehåller eller liknar lol: filologi, gå omkring sysslolös, gå sysslolös, går sysslolös, gick sysslolös, känsloladdad, känslolös, känslolösa, känslolöst, kloliknande nagel, lolium perenne, med rikt känsloliv, sexuellt känslolös, sysslolös, villolära

Sökvolym på internet för lol

Sökvolymen för lol är ca. 60500 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 60500 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om lol

Vi har totalt fyra synonymer till lol, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för lol, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet lol

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2
  • Ordet lol är en palindrom, och blir således samma sak även om det skrives baklänges

Grundpoäng för ordet lol i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lol synonymt med både asg och asgarv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)