Synonymerna.se logotyp

Synonymer till döma

 

Synonymer till döma

Antonymer (motsatsord) till döma

Engelsk översättning av döma

  • (i fraser) judge

Sökvolym på internet för döma

Sökvolymen för döma är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om döma

Vi har totalt sex synonymer till döma, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för döma, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad döma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till döma. Exempelvis kan man söka efter andra ord för döma samt även hur man stavar till döma. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av döma eller en mer djupgående förklaring av döma egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till döma är att leta efter antonymer till döma, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om döma

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för döma i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till döma

Ord som innehåller eller liknar döma: bedöma, bedömare, domän, dömande av oskyldig, felbedöma


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är döma synonymt med både avkunna dom och bedöma, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är frikänna en antonym till döma.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)