Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till definit

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till definit.


Vad betyder definit

Sett till sin synonym betyder definit ungefär bestämd, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till definit. Vår databas innehåller även en motsatsord, en böjningar av definit, en exempelmeningar på hur ordet definit kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av definit

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet definit.


Motsatsord till definit

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till definit.

indefinit


Exempelmeningar för definit

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet definit kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Synonymerna indefinit form för obestämd form och definit form för bestämd form finns också på svenska, men är mindre vanliga.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av definit

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet definit.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "definit" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet definit förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till definit

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar definit.


Mer information om definit

Andra sätt att lära sig mer kring vad definit betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av definit är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om definit

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för definit i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bestämd synonymt med definit, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är indefinit en antonym till definit.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.