Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till brodera

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till brodera.


Vad betyder brodera

Sett till sina synonymer betyder brodera ungefär fabulera eller sticka, men är även synonymt med exempelvis "sy". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till brodera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet brodera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för brodera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet brodera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den tid som hon inte var förpliktigad att utföra officiella plikter brukade hon sy och brodera kungens skjortor.  
 2. Mortons besök påverkade Hardin mycket, och hon började brodera ut nothäftena med egna idéer, något som uppskattades av kunderna.  
 3. Länshemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland bjöd in till att brodera i pandemins tid och 600 nappade, varav ett tiotal från Värmland.  
 4. Hon var duktig på att brodera och mer än hundra år efter hennes död fanns hennes broderier fortfarande bevarade i de kungliga samlingarna.  
 5. Man fick liksom sitta och brodera på sin egen kammare och ändå känna den här gemenskapen, säger Cissi Leibring från Forshaga, en av de värmländska deltagarna i utställningen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av brodera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet brodera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "brodera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet brodera förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till brodera

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar brodera. Här kommer de tio första.


Mer information om brodera

Andra sätt att lära sig mer kring vad brodera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av brodera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om brodera

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för brodera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är brodera synonymt med både fabulera och sticka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.