Synonymerna.se logotyp

Synonymer till listig lösning

 

Synonymer till listig lösning

Engelsk översättning av listig lösning

  • clever solution

Exempelmeningar för listig lösning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet listig lösning kan användas.

  1. Rapporten handlade om en lärare som delade ut en uppgift, som egentligen var en listig lösning på en omöjlig pedagogisk frågeställning.
  2. Det kostar givetvis en hel del men är samtidigt en riktigt listig lösning för exempelvis fönster i höga byggnader.
  3. Det var en listig lösning, tyckte vi.
  4. Affären sågs som en listig lösning på de potentiella problem som Kinneviks annars skulle få med med EU:s konkurrensmyndighet.
  5. Nu måste de hitta på en listig lösning på sitt problem!
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för listig lösning

Sökvolymen för listig lösning är ca. 170 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 170 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om listig lösning

Vi har totalt två synonymer till listig lösning, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för listig lösning, det finns även fem exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda listig lösning i en mening.

Data om ordet listig lösning

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är listig lösning synonymt med både abrovink och abrovinsch, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)