Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till beskydda

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till beskydda.


Vad betyder beskydda

Sett till sina synonymer betyder beskydda ungefär försvara eller skydda, men är även synonymt med exempelvis "värna" och "bevara". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beskydda. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet beskydda kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till beskydda

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till beskydda.

bojkotta, utöva bojkott mot


Exempelmeningar för beskydda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beskydda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Wallace från Game Informer kallade Joel och Ellie för en av "2013 års bästa spelduos", och uppskattade deras intresse av att beskydda varandra.  
 2. Justitieministern Merrick Garland säger att man lovar att beskydda både dem som önskar nyttja ”reproduktiva hälsotjänster” och dem som erbjuder dem.  
 3. Han skulle dels beskydda holländsk handel och sjöfart, dels eskortera hjälptrupperna till Kronborg och Köpenhamn och dels angripa den svenska flottan.  
 4. På grund av landets akuta svaghetstillstånd utsågs Rehnskiöld till högste befälhavare i västra Sverige för att beskydda dessa regioner från danska angrepp.  
 5. Gardet försäkrade honom om att de inte var ute efter att skada honom och han fördes snabbt till deras läger för att de lättare skulle kunna beskydda honom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av beskydda

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet beskydda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "beskydda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet beskydda förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till beskydda

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar beskydda.


Mer information om beskydda

Andra sätt att lära sig mer kring vad beskydda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beskydda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beskydda

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för beskydda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beskydda synonymt med både försvara och skydda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är bojkotta en antonym till beskydda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.