Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skydda

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till skydda.


Vad betyder skydda

Sett till sina synonymer betyder skydda ungefär försvara eller värna, men är även synonymt med exempelvis "beskydda" och "freda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skydda. Vår databas innehåller även fem motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet skydda kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till skydda

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till skydda.

ansätta, gå till angrepp mot, kritisera, angripa, attackera


Exempelmeningar för skydda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skydda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Varpå de därför kommer att arbeta med att skydda omgivning och fokusera på yttre släckning av villan.  
 2. Folk i det militära jobbar hårt, ibland för små summor, för att skydda sitt land och göra det bättre.  
 3. Europa har säkrat 2 miljarder doser hittills, mer än nog för att skydda oss”, skriver hon på Twitter.  
 4. Det är ett mycket svårt avvägande eftersom vi i regel vaccinerar människor för att skydda dem själva.  
 5. Dess första utbredda användningen var i glödlampan, för att skydda glödtråden från kemisk nedbrytning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skydda

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skydda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skydda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skydda förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skydda

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar skydda.


Mer information om skydda

Andra sätt att lära sig mer kring vad skydda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skydda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skydda

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skydda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skydda synonymt med både försvara och värna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ansätta en antonym till skydda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.