Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avvikelse

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till avvikelse.


Vad betyder avvikelse

Sett till sina synonymer betyder avvikelse ungefär diskrepans eller deviation, men är även synonymt med exempelvis "skillnad" och "abnormitet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avvikelse. Vår databas innehåller även en motsatsord, sju böjningar av avvikelse, fem exempelmeningar på hur ordet avvikelse kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avvikelse

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avvikelse.


Motsatsord till avvikelse

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avvikelse.

sammanstrålning


Exempelmeningar för avvikelse

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avvikelse kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I sådana fall hade Edvards styre, snarare än hennes, kommit att betraktas som en historisk avvikelse.  
 2. Frith och Happe utforskar möjligheten att uppmärksamhet på detaljer är en avvikelse snarare än en brist.  
 3. ”Efter starten rapporterade besättningen in en avvikelse och bestämde sig för att vända tillbaka till flygplatsen.  
 4. Under hans tal bars en trasig flagga från ruinerna i Ground Zero in, vilket även det var en avvikelse från programmet.  
 5. Levison introducerade en parameter Λ, som uttrycker sannolikheten för ett möte som resulterar i en avvikelse i omloppsbana.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avvikelse

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avvikelse.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avvikelse" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avvikelse förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avvikelse

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar avvikelse.


Mer information om avvikelse

Andra sätt att lära sig mer kring vad avvikelse betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avvikelse är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avvikelse

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avvikelse i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avvikelse synonymt med både diskrepans och deviation, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är sammanstrålning en antonym till avvikelse.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.