Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till omväg

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till omväg.


Vad betyder omväg

Sett till sina synonymer betyder omväg ungefär avstickare eller avvikelse, men är även synonymt med exempelvis "extrautflykt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till omväg. Vår databas innehåller även sju böjningar av omväg, fem exempelmeningar på hur ordet omväg kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av omväg

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet omväg.


Exempelmeningar för omväg

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet omväg kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Att färdas till Zagreb eller någon annan kroatisk stad med tåg innebär alltså en omväg via Slovenien.  
 2. Staden Laredo var inte på förarens färdrutt, utan en omväg som han hävdar att han tog för att tvätta bilen.  
 3. Sparre som tagit en omväg genom skogen till vänster var den förste som kom till rätta med Västmanlands regemente.  
 4. Han tog dock en omväg till Vadstena slott där han efter sexton år återförenades med sin syster på kvällen den 30 augusti.  
 5. Tack vare de goda väderförhållandena hade de flesta andra flygplan möjlighet att flyga en omväg kring den drabbade zonen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av omväg

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet omväg.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "omväg" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet omväg förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till omväg

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar omväg.


Mer information om omväg

Andra sätt att lära sig mer kring vad omväg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av omväg är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om omväg

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för omväg i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omväg synonymt med både avstickare och avvikelse, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.