Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sys ihop

 

Synonymer till sys ihop

Antonymer (motsatsord) till sys ihop

  • sprättas upp

Engelsk översättning av sys ihop

  • stitched up

Exempelmeningar för sys ihop

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sys ihop kan användas.

  1. Detta är någonting som skomakare ofta gör på skinnbitar som ska sys ihop eller vikas.
  2. Efter att man hade kommit fram till hur de olika delarna skulle utformas skulle de nu bara sys ihop, vilket visade sig vara en ganska stor utmaning.
  3. Ibland är inte det viktigaste att såret sys ihop så fort som möjlighet, utan att man får stopp på blödningen och får möjlighet att göra rent såret från smuts.
  4. När blodkärl skall sys ihop frigörs först de båda ändarna från den omgivande vävnaden, detta för att ändarna är lättare att arbeta med.
  5. Lappteknik är en teknik där mindre tygbitar sys ihop till större föremål, som till exempel lapptäcken.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om sys ihop

Vi har totalt tre synonymer till sys ihop, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för sys ihop, det finns även fem exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda sys ihop i en mening.

Data om ordet sys ihop

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sys ihop synonymt med både lappas och laskas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är sprättas upp en antonym till sys ihop.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)