Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till överfalla

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till överfalla.


Vad betyder överfalla

Sett till sina synonymer betyder överfalla ungefär angripa eller attackera, men är även synonymt med exempelvis "attack" och "anfalla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till överfalla. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet överfalla kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för överfalla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet överfalla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Rödlon jagar genom att spåra och förfölja sitt byte för sedan överfalla det med en kort jakt eller genom direkt anfall.  
  2. Avsikten hade varit att utföra ett rån och man begav sig till Nya Kungsholmsbron (föregångaren till nuvarande Stadshusbron) för att överfalla den förste personen som kom över bron.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av överfalla

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet överfalla.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "överfalla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet överfalla förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till överfalla

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar överfalla.


Mer information om överfalla

Andra sätt att lära sig mer kring vad överfalla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av överfalla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om överfalla

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för överfalla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är överfalla synonymt med både angripa och attackera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.