Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till programmera

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till programmera.


Vad betyder programmera

Sett till sina synonymer betyder programmera ungefär koda eller planlägga, men är även synonymt med exempelvis "programstyra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till programmera. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet programmera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för programmera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet programmera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag är intresserad av spelutveckling på fritiden och det här är sätt att komma i väg för att programmera och träffa vänner, säger deltagaren Björn Renström.  
  2. Han saknade den tekniska bakgrund som krävdes för att själv kunna programmera, så att han lade i stället fram idéer och gick igenom dem med tekniker för att se om det var möjligt.  
  3. En annan idé som Yokoi själv föreslog var att använda gungor som hjälten skulle kunna använda som katapult för att ta sig över hela skärmen, vilket också visade sig vara för svårt att programmera.  
  4. Eidos ordförande Ian Livingstone sade att en utvecklare tillbringade två år med att programmera Batmans mantel, med hjälp av över 700 animationer och ljudeffekter för att få det att röra sig realistiskt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av programmera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet programmera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "programmera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet programmera förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till programmera

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar programmera.


Mer information om programmera

Andra sätt att lära sig mer kring vad programmera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av programmera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om programmera

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för programmera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är programmera synonymt med både koda och planlägga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.