Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till åskådlig

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till åskådlig.


Vad betyder åskådlig

Sett till sina synonymer betyder åskådlig ungefär klar och tydlig eller konkret, men är även synonymt med exempelvis "lätt att förstå" och "livlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till åskådlig. Vår databas innehåller även två böjningar av åskådlig samt flera engelska översättningar.


Böjningar av åskådlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet åskådlig.


Engelsk översättning av åskådlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet åskådlig.


Närmeord till åskådlig

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar åskådlig.


Mer information om åskådlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad åskådlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av åskådlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om åskådlig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för åskådlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åskådlig synonymt med både klar och tydlig och konkret, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.