Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till målande

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till målande.


Vad betyder målande

Sett till sina synonymer betyder målande ungefär åskådlig eller det att måla, men är även synonymt med exempelvis "expressiv" och "livfull". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till målande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet målande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för målande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet målande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men presidentens målande beskrivningar kan inte bekräftas av några andra som följde förloppet i ”The situation room”.  
 2. Blake ger en rätt målande beskrivning av denne guldgrävarmissionär, som alltid var noga med att visa sin gudfruktighet.  
 3. Kydo News berättar målande hur vissa personer sågs bärandes på sina sängkläder till evakueringscenter, för att spendera natten där.  
 4. Childe beskrev det målande som att kökkenmöddingen stod ”i samma förhållande till stugor och tunnlar, som kött till organ och ådror i en levande kropp”.  
 5. Medan Wallaces varningar om att en mogen frukts doft till en början är "verkligen oangenäm", har senare beskrivningar av västerlänningar varit mer målande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av målande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet målande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "målande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet målande förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till målande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar målande.


Mer information om målande

Andra sätt att lära sig mer kring vad målande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av målande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om målande

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för målande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är målande synonymt med både åskådlig och det att måla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.