Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ansenlig

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till ansenlig.

betydande, avsevärd, riklig, väsentlig, aktningsvärd, omfångsrik, omfattande, reputerlig, riktigt stor, stor


Vad betyder ansenlig

Sett till sina synonymer betyder ansenlig ungefär betydande eller avsevärd, men är även synonymt med exempelvis "riklig" och "väsentlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ansenlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av ansenlig samt flera engelska översättningar.


Böjningar av ansenlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ansenlig.


Engelsk översättning av ansenlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ansenlig.


Närmeord till ansenlig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ansenlig.


Mer information om ansenlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad ansenlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ansenlig samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ansenlig för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ansenlig, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ansenlig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ansenlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ansenlig synonymt med både betydande och avsevärd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.