Synonymerna.se logotyp

Synonymer till akta

 

Synonymer till akta

Antonymer (motsatsord) till akta

Engelsk översättning av akta

  • guard, protect, take care of, be careful with

Sökvolym på internet för akta

Sökvolymen för akta är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är äkta

Mer information om akta

Vi har totalt åtta synonymer till akta, samt fyra antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för akta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad akta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till akta. Exempelvis kan man söka efter andra ord för akta samt även hur man stavar till akta. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av akta eller en mer djupgående förklaring av akta egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till akta är att leta efter antonymer till akta, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om akta

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för akta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Närmeord till akta

Ord som innehåller eller liknar akta: abstrakta, äkta


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är akta synonymt med både värna och vörda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är slarva en antonym till akta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)