Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uppskatta

Här nedanför hittar du samtliga trettiotvå synonymer till uppskatta fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder uppskatta

Sett till sina synonymer betyder uppskatta ungefär estimera eller gilla, men är även synonymt med exempelvis "approximera" och "värdesätta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppskatta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet uppskatta kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för uppskatta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppskatta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hennes motto, "Ingen annan vilja än hans", visade på en inställning hos hustrun som kungen skulle uppskatta.  
 2. Som äldre fortsatte han att uppskatta utomhusaktiviteter och levde gärna i avlägsna eller isolerade områden.  
 3. När spelets musik och gameplay blev närmare fullbordat började fokustestarna att uppskatta slutet mycket mer.  
 4. Det nuvarande avståndet till Cordelia och Ophelia från ε-ringen kan användas för att uppskatta ringens ålder.  
 5. Detta värde kan användas för att uppskatta en himlakropps kapacitet att rensa området kring dess omloppsbana.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppskatta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppskatta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppskatta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppskatta förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppskatta

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar uppskatta.


Mer information om uppskatta

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppskatta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppskatta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppskatta

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uppskatta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppskatta synonymt med både estimera och gilla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.