Synonymerna.se logotyp

Synonymer till accidentell

 

Synonymer till accidentell

Vad betyder accidentell?

Med accidentell menar man någonting som sker eller utvecklar sig på ett oförutsett, oförutsägbart eller oväntat sätt.

Texten uppdaterades senast 2018-07-26

Antonymer (motsatsord) till accidentell

  • väntad

Engelsk översättning av accidentell

  • accidental

Sökvolym på internet för accidentell

Sökvolymen för accidentell är ca. 70 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 70 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om accidentell

Vi har totalt fyra synonymer till accidentell, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för accidentell, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad accidentell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till accidentell. Exempelvis kan man söka efter andra ord för accidentell samt även hur man stavar till accidentell. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av accidentell eller en mer djupgående förklaring av accidentell egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till accidentell är att leta efter antonymer till accidentell, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om accidentell

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för accidentell i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 29
  • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är accidentell synonymt med både oväntad och tillfällig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är väntad en antonym till accidentell.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)