Synonymerna.se logotyp

Synonymer till oväsentlig

 

Synonymer till oväsentlig

Antonymer (motsatsord) till oväsentlig

Engelsk översättning av oväsentlig

  • unessential, nonessential, inessential, minor

Sökvolym på internet för oväsentlig

Sökvolymen för oväsentlig är ca. 50 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 50 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är oväsentlig

Mer information om oväsentlig

Vi har totalt tio synonymer till oväsentlig, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för oväsentlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad oväsentlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till oväsentlig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för oväsentlig samt även hur man stavar till oväsentlig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av oväsentlig eller en mer djupgående förklaring av oväsentlig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till oväsentlig är att leta efter antonymer till oväsentlig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om oväsentlig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Närmeord till oväsentlig

Ord som innehåller eller liknar oväsentlig: diskutera om oväsentligheter, hänga upp sig på oväsentligheter och strunta i verkliga probleme, oväsentligheter, oväsentligt


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oväsentlig synonymt med både banal och betydelselös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är väsentlig en antonym till oväsentlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)