Synonymerna.se logotyp

Synonymer till acceptabel

 

Synonymer till acceptabel

Antonymer (motsatsord) till acceptabel

Engelsk översättning av acceptabel

  • acceptable

Exempelmeningar för acceptabel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet acceptabel kan användas.

  1. Den här allt mer tunga tystnaden är inte acceptabel, sade Frankrikes ambassadör.
  2. Det viktigaste är ändå att djurskyddsinspektörer får sätta sig på skolbänken och lära sig vad som är acceptabel djurhållning.
  3. Det var faktiskt någonting som reste frågan om vad som är en acceptabel respektive oacceptabel risk, ur ett rent samhällsekonomiskt perspektiv.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till acceptabel

Ord som innehåller eller liknar acceptabel: acceptabelt

Sökvolym på internet för acceptabel

Sökvolymen för acceptabel är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om acceptabel

Vi har totalt fjorton synonymer till acceptabel, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för acceptabel, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda acceptabel i en mening.

Data om ordet acceptabel

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet acceptabel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 29
  • Ordets poäng i Betapet: 30
  • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är acceptabel synonymt med både godtagbar och dräglig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oacceptabel en antonym till acceptabel.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)