Synonymerna.se logotyp

Synonymer till natrium

 

Synonymer till natrium

förkortning för grundämne
Na

Engelsk översättning av Natrium

  • Sodium

Sökvolym på internet för natrium

Sökvolymen för natrium är ca. 4400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 4400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om natrium

Vi har totalt två synonymer till natrium, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för natrium, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet natrium

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet natrium i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till natrium

Ord som innehåller eller liknar natrium: aluminiumnatriumsulfat, dinatrium-5’-ribonukleotider, dinatriumguanylat, dinatriuminosinat, kalciumdinatriumetylendiamintetraacetat, mononatriumglutamat, natriumacetat, natriumadipat, natriumalginat, natriumaluminiumfosfat, natriumaluminiumsilikat, natriumaskorbat, natriumbensoat, natriumcitrater, natriumdifosfat, natriumdisulfit, natriumferrocyanid, natriumfosfater, natriumglukonat, natriumglycinat, natriumhydroxid, natriumisoaskorbat

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av natrium

natrium synonym
andra ord för natrium
natrium betyder
exempel natrium
natrium förklaring
definition natrium
natrium i en mening
stavning natrium
natrium annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är natrium synonymt med både grundämne 11 och Na, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)