Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hyfsad

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hyfsad.


Vad betyder hyfsad

Sett till sina synonymer betyder hyfsad ungefär acceptabel, men är även synonymt med exempelvis "hjälplig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hyfsad. Vår databas innehåller även två böjningar av hyfsad, tre exempelmeningar på hur ordet hyfsad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hyfsad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hyfsad.


Exempelmeningar för hyfsad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hyfsad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är en hyfsad lottning, vi slapp till exempel finallagen från OS i vår grupp eller i den grupp vi eventuellt korsas med.  
  2. Det var en rätt hyfsad smäll men de har haft tur med personskador, säger Jonas Hemert, inre befäl räddningstjänsten Nordväst.  
  3. ”Jag gjorde en hyfsad start och försökte bara ta mig igenom första sväng, men bilarna framför körde ihop och sedan blev jag påkörd hårt bakifrån av (Romain) Grosjean.”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hyfsad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hyfsad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hyfsad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hyfsad förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hyfsad

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar hyfsad.


Mer information om hyfsad

Andra sätt att lära sig mer kring vad hyfsad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hyfsad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hyfsad

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hyfsad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hyfsad synonymt med både acceptabel och hjälplig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.