Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skaplig

 

Synonymer till skaplig

Engelsk översättning av skaplig

  • passable, tolerable, fairly (tolerably) well

Mer information om skaplig

Vi har totalt sju synonymer till skaplig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skaplig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad skaplig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till skaplig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skaplig samt även hur man stavar till skaplig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skaplig eller en mer djupgående förklaring av skaplig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till skaplig är att leta efter antonymer till skaplig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om skaplig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för skaplig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till skaplig

Ord som innehåller eller liknar skaplig: äktenskaplig, lång vetenskaplig uppsats, ovetenskaplig, pseudovetenskaplig, sällskaplig, sällskapligt, skapligt, skenbart vetenskaplig, utreda vetenskapligt, vänskapligt


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skaplig synonymt med både hygglig och någorlunda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)