Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till verklighet

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till verklighet.


Vad betyder verklighet

Sett till sina synonymer betyder verklighet ungefär realitet eller realism, men är även synonymt med exempelvis "sanning" och "allvar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till verklighet. Vår databas innehåller även sju böjningar av verklighet, fem exempelmeningar på hur ordet verklighet kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av verklighet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet verklighet.


Exempelmeningar för verklighet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet verklighet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Trots att inga tullreformer ännu blivit verklighet trappas ordkriget om handeln mellan USA och EU upp.  
 2. Det är mer symboliskt än något som man kan tänka sig skulle bli verklighet, säger Kasper Møller Hansen.  
 3. Copyrightdirektivet som har kallats dödaren av memes är bara steg bort från att bli verklighet inom EU.  
 4. Det här är en verklighet som vi måste förhålla oss till, det är något vi tränar och förbereder oss för.  
 5. Talmannen Paul Ryan sa att det återstår mycket arbete innan republikanernas förslag kan bli verklighet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av verklighet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet verklighet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "verklighet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet verklighet förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till verklighet

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar verklighet. Här kommer de tio första.


Mer information om verklighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad verklighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av verklighet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om verklighet

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för verklighet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är verklighet synonymt med både realitet och realism, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.