Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till faktum

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till faktum.


Vad betyder faktum

Sett till sina synonymer betyder faktum ungefär sanning eller realitet, men är även synonymt med exempelvis "sakförhållande" och "sak". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till faktum. Vår databas innehåller även sju böjningar av faktum, fem exempelmeningar på hur ordet faktum kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av faktum

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet faktum.


Exempelmeningar för faktum

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet faktum kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men faktum är att det finns en plats där entusiaster har chans till en ännu lite längre titt Makanda.  
 2. Den 30 januari 1933 utnämndes Adolf Hitler till tysk rikskansler och maktövertagandet var ett faktum.  
 3. Sveriges första damstafettguld i OS sedan 1960 (och första medaljen sedan 1968) var därmed ett faktum.  
 4. Det har länge varit ett faktum att dopaminet påverkar beteenden som har med lust och njutning att göra.  
 5. Idén att Herodotos var en historiker refererar till Herodotos och det faktum att han var en historiker.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av faktum

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet faktum.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "faktum" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet faktum förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till faktum

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar faktum.


Mer information om faktum

Andra sätt att lära sig mer kring vad faktum betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av faktum är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om faktum

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för faktum i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är faktum synonymt med både sanning och realitet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.