Synonymerna.se logotyp

Synonymer till varna

 

Synonymer till varna

Engelsk översättning av varna

  • warn

Sökvolym på internet för varna

Sökvolymen för varna är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är värna

Mer information om varna

Vi har totalt fem synonymer till varna, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för varna, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet varna

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet varna i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till varna

Ord som innehåller eller liknar varna: att värna det privata, åtvarna, få vatten på kvarn, få vatten på sin kvarn, förvarna, förvarning, kvarn, nödvärn, pratkvarn, spoilervarning, spotta i nävarna, tvärnita, tvärnitade, värn

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av varna

varna synonym
andra ord för varna
varna betyder
exempel varna
varna förklaring
definition varna
varna i en mening
stavning varna
varna annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är varna synonymt med både larma och varsko, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)