Synonymerna.se logotyp

Synonymer till avråda

 

Synonymer till avråda

Antonymer (motsatsord) till avråda

Engelsk översättning av avråda

  • advise (warn) against

Mer information om avråda

Vi har totalt två synonymer till avråda, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för avråda, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad avråda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till avråda. Exempelvis kan man söka efter andra ord för avråda samt även hur man stavar till avråda. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av avråda eller en mer djupgående förklaring av avråda egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till avråda är att leta efter antonymer till avråda, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om avråda

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för avråda i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till avråda

Ord som innehåller eller liknar avråda: starkt avråda från


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avråda synonymt med både rekommendera att inte och varna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är uppmuntra en antonym till avråda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)