Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ökad

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till ökad.


Vad betyder ökad

Sett till sina synonymer betyder ökad ungefär utökad eller återstående, men är även synonymt med exempelvis "extra" och "förhöjd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ökad. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ökad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ökad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ökad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Dessutom hoppas man att det skulle medföra en ökad produktion av katalanskspråkiga Wikipediaartiklar.  
 2. Inte minst beror det på en ökad smittspridning i flera europeiska länder, dit många svenskar nu åker.  
 3. Till Slaget om Midgård II uppgraderades vatteneffekterna eftersom sjöslag fick en ökad roll i spelet.  
 4. Varianten tros ha en ökad spridningsförmåga jämfört med andra varianter, men fler analyser ska göras.  
 5. ”Soldaterna har en ökad beredskap”, säger Pentagons talesperson Jonathan Rath Hoffman i ett uttalande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ökad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ökad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ökad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ökad förekommer det i genomsnitt ca. 30 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är okad


Närmeord till ökad

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar ökad.


Mer information om ökad

Andra sätt att lära sig mer kring vad ökad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ökad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ökad

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ökad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ökad synonymt med både utökad och återstående, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.