Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till värdefull

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till värdefull.


Vad betyder värdefull

Sett till sina synonymer betyder värdefull ungefär dyrbar eller oskattbar, men är även synonymt med exempelvis "dyr" och "högt skattad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till värdefull. Vår databas innehåller även nio motsatsord, tre böjningar av värdefull, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av värdefull

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet värdefull.


Motsatsord till värdefull

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till värdefull.

billig, dålig, värdelös, tarvlig, inte dyr, kass, oanvändbar, undermålig, oduglig


Engelsk översättning av värdefull

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet värdefull.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "värdefull" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet värdefull förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till värdefull

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar värdefull.


Mer information om värdefull

Andra sätt att lära sig mer kring vad värdefull betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för värdefull samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av värdefull för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till värdefull, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om värdefull

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för värdefull i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är värdefull synonymt med både dyrbar och oskattbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är billig en antonym till värdefull.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.