Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dyrbar

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till dyrbar.


Vad betyder dyrbar

Sett till sina synonymer betyder dyrbar ungefär värdefull eller dyr, men är även synonymt med exempelvis "förnäm" och "högklassig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dyrbar. Vår databas innehåller även nio motsatsord, tre böjningar av dyrbar, tre exempelmeningar på hur ordet dyrbar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dyrbar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dyrbar.


Motsatsord till dyrbar

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dyrbar.

billig, dålig, värdelös, tarvlig, inte dyr, kass, oanvändbar, undermålig, oduglig


Exempelmeningar för dyrbar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dyrbar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det skulle inte leda någonvart och bara ta upp dyrbar tid, säger han enligt landets statliga nyhetsbyrå KCNA.  
  2. ”Att det ställs in betyder att världssamfundet tappar dyrbar tid att rädda planeten undan 2c + graders uppvärmning.  
  3. Det är en komplicerad och dyrbar metod, men ökar säkerheten väsentligt när man skall diagnostisera sjukdomar, säger Jonny Nordström.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dyrbar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet dyrbar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dyrbar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dyrbar förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till dyrbar

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar dyrbar.


Mer information om dyrbar

Andra sätt att lära sig mer kring vad dyrbar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dyrbar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dyrbar

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för dyrbar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dyrbar synonymt med både värdefull och dyr, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är billig en antonym till dyrbar.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.