Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vända sig

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till vända sig.


Vad betyder vända sig

Sett till sina synonymer betyder vända sig ungefär bege sig eller ge utslag, men är även synonymt med exempelvis "kantra" och "väga ner". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vända sig. Vår databas innehåller även en engelsk översättning till vända sig.


Engelsk översättning av vända sig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen vända sig.


Närmeord till vända sig

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar vända sig. Här kommer de tio första.


Mer information om vända sig

Andra sätt att lära sig mer kring vad vända sig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vända sig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vända sig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vända sig synonymt med både bege sig och ge utslag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.