Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vända

Här nedanför hittar du samtliga tjugofem synonymer till vända.


Vad betyder vända

Sett till sina synonymer betyder vända ungefär reversera eller anpassa, men är även synonymt med exempelvis "backa" och "gångtur". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vända. Vår databas innehåller även sju böjningar av vända, fem exempelmeningar på hur ordet vända kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vända

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vända.


Exempelmeningar för vända

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vända kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Passageraren hotade besättningen och var så stökig att planet tvingades vända tillbaka till Honolulu.  
 2. Personer som behöver hjälp måste få information om vart de kan vända sig och även få rätt behandling.  
 3. Den 22 maj klättrade gruppen upp till 8 170 meters höjd på North East Ridge innan de tvingades vända.  
 4. När han väl var framme började soldaterna piska honom och då valde han att vända om, berättar Josefin.  
 5. Bara fem lag har lyckats vända ett 0–2-underläge i en Stanley Cup-final, men ett av de lagen var just.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vända" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vända förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är vånda


Närmeord till vända

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar vända.


Mer information om vända

Andra sätt att lära sig mer kring vad vända betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vända är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vända

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för vända i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vända synonymt med både reversera och anpassa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.