Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till väggar

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till väggar.


Vad betyder väggar

Sett till sina synonymer betyder väggar ungefär murar etcetera, men är även synonymt med exempelvis "öppen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till väggar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet väggar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för väggar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet väggar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I slutet av ett uppdrag är det ofta stora hål i väggar och små byggnader faller ihop helt och hållet.  
 2. Enligt medierna fick skalvet väggar att rasa, fönster att gå sönder och hyllor i butikerna att välta.  
 3. Sakristian öster om koret är samtida med kyrkan och har golv, väggar och fönster som kyrkan i övrigt.  
 4. Salens kraftfulla stuckarbeten i tak och på väggar formades av Ivar Tengboms medarbetare Gustav Cederwall.  
 5. Bilder och inskriptioner vävdes tätt samman på väggar i gravar och tempel, sarkofager, stelar och statyer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "väggar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet väggar förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till väggar

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar väggar.


Mer information om väggar

Andra sätt att lära sig mer kring vad väggar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av väggar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om väggar

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för väggar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är väggar synonymt med både murar etcetera och öppen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.