Synonymerna.se logotyp

Synonymer till urman

Synonymer till urman

Engelsk översättning av urman

 • archaic human

Exempelmeningar för urman

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet urman kan användas.

 1. På många sätt skulle man kunna tro att skelettet är det av en urman, men det finns även omständigheter som talar emot detta.
 2. Även om vi talar om en neandertalare, en urman, så är det inte helt enkelt att säga om de hade ämnesomsättning som liknar den hos oss.
 3. Under utgrävningarna stötte de dels på en och annan urman, men det mest intressanta var ändå de skärvor som tycktes komma från en amfora.
 4. Jag säger inte att man borde äta som om man vore en urman, men lite inspiration kanske vi kan hämta från våra föregångare?
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men även källor som till exempel dagstidningar och böcker har använts som inspiration.

Närmeord till urman

Ord som innehåller eller liknar urman: gourmand, urmänniska

Mer information om urman

Vi har totalt 3 synonymer till urman, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för urman, samt finns det även 4 exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda urman i en mening.

Data om ordet urman

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet urman i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är urman synonymt med både neandertalare samt neandertalmänniska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)