Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till urmänniska

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till urmänniska.

neandertalare, neandertalmänniska, urman


Vad betyder urmänniska

Sett till sina synonymer betyder urmänniska ungefär neandertalare eller neandertalmänniska, men är även synonymt med exempelvis "urman". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till urmänniska. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet urmänniska kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för urmänniska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet urmänniska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Man skulle nästan kunna tro att han är en sådan urmänniska, som inte ens har lyckats uppfinna hjulet ännu.
  2. Måste du vara en sådan urmänniska, hur svårt skall det vara att tända en brasa?

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av urmänniska

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet urmänniska.


Mer information om urmänniska

Andra sätt att lära sig mer kring vad urmänniska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för urmänniska samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av urmänniska för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till urmänniska, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om urmänniska

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för urmänniska i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är urmänniska synonymt med både neandertalare och neandertalmänniska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.