Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till upphörande

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till upphörande.


Vad betyder upphörande

Sett till sina synonymer betyder upphörande ungefär slut eller avbrott, men är även synonymt med exempelvis "avbrytande" och "avslutning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till upphörande. Vår databas innehåller även fem motsatsord samt fem exempelmeningar på hur ordet upphörande kan användas i en mening.


Motsatsord till upphörande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till upphörande.

kvarstannande, födsel, uppkomst, tillblivelse, tillkomst


Exempelmeningar för upphörande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet upphörande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Slaveriets upphörande fick flera konsekvenser där den mest betydande var att de tidigare slavarbetarna lämnade plantagerna.  
 2. Till exempel hävdar Bennett att Shelleys verk visar på en aldrig upphörande tro på romantikens idealism och hopp om politiska reformer.  
 3. EU:s utrikesministrar enades 1 augusti om en gemensam linje: "Vi kräver ett omedelbart upphörande av fientligheterna vilket ska leda till ett hållbart eldupphör", sa Jan Eliasson.  
 4. Resolutionsförslaget krävde "fullständigt upphörande av fientliga handlingar", "omedelbart stopp på Hizbollahs attacker" och "omedelbart stopp på Israels offensiva militära operationer".  
 5. Hade mycket bra möten om allt, speciellt om handel, där vi driver frågan om ett upphörande av all handelsförvrängande praxis för att skapa en verkligt jämn spelplan” skrev Trump i lördags.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till upphörande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar upphörande.


Mer information om upphörande

Andra sätt att lära sig mer kring vad upphörande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av upphörande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om upphörande

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för upphörande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är upphörande synonymt med både slut och avbrott, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är kvarstannande en antonym till upphörande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.