Synonymerna.se logotyp

Synonymer till miljarddel

 

Synonymer till miljarddel

Vad betyder miljarddel?

En miljarddel är räkneordet för talet \(10^{-9}\). Vanligen brukar man använda prefixet nano (n) för att benämna tal med storleksordning en miljarddel, t.ex. 1 ns = 1 nanosekund = \(10^{-9}\) sekunder.

Texten uppdaterades senast 2018-04-13

Engelsk översättning av miljarddel

 • billionth, nano

Exempelmeningar för miljarddel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet miljarddel kan användas.

 1. I rena siffror motsvarar Plancklängden 16 miljondelars miljarddel av en miljarddel av en millimeter, vilket i princip är helt ofattbart.
 2. En nanometer är alltså en miljarddels meter.
 3. Att en attosekund går snabbt är det inget snack om, det handlar om en miljarddel av en miljarddel av en sekund.
 4. Inte nog med det, du behöver även en slutartid på en miljarddel av en miljarddel av en sekund för att ens få molekyler att fastna på filmen.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till miljarddel

Ord som innehåller eller liknar miljarddel: miljarddelsprefix

Sökvolym på internet för miljarddel

Sökvolymen för miljarddel är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om miljarddel

Vi har totalt en synonym till miljarddel, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för miljarddel, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda miljarddel i en mening.

Data om ordet miljarddel

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet miljarddel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nano synonymt med miljarddel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)