Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till miljarddel

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till miljarddel.


Vad betyder miljarddel

En miljarddel är räkneordet för talet \(10^{-9}\). Vanligen brukar man använda prefixet nano (n) för att benämna tal med storleksordning en miljarddel, t.ex. 1 ns = 1 nanosekund = \(10^{-9}\) sekunder.


Sett till sin synonym betyder miljarddel ungefär nano, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till miljarddel. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet miljarddel kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-04-13


Exempelmeningar för miljarddel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet miljarddel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. I rena siffror motsvarar Plancklängden 16 miljondelars miljarddel av en miljarddel av en millimeter, vilket i princip är helt ofattbart.
  2. En nanometer är alltså en miljarddels meter.
  3. Att en attosekund går snabbt är det inget snack om, det handlar om en miljarddel av en miljarddel av en sekund.
  4. Inte nog med det, du behöver även en slutartid på en miljarddel av en miljarddel av en sekund för att ens få molekyler att fastna på filmen.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av miljarddel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet miljarddel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "miljarddel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet miljarddel förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till miljarddel

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar miljarddel.


Mer information om miljarddel

Andra sätt att lära sig mer kring vad miljarddel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för miljarddel samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av miljarddel för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till miljarddel, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om miljarddel

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för miljarddel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nano synonymt med miljarddel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.