Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till evident

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till evident fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder evident

Sett till sina synonymer betyder evident ungefär uppenbar eller uppenbart, men är även synonymt med exempelvis "genomskinlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till evident. Vår databas innehåller även en böjningar av evident, en exempelmeningar på hur ordet evident kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av evident

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet evident.


Exempelmeningar för evident

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet evident kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Because there is no evident survival value to such mistakes, the thesis of tranference goes against fundamental evolutionary and adaptive principles.".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "evident" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet evident förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till evident

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar evident.


Mer information om evident

Andra sätt att lära sig mer kring vad evident betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av evident är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om evident

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för evident i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är evident synonymt med både uppenbar och uppenbart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.