Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tvåörat kärl

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till tvåörat kärl.

amfora


Vad betyder tvåörat kärl

Tvåörat kärl är vardagligare ord för amforan, det kärl som de antika grekerna och romarna använde för förvaring av bland annat olja och vin. Amforor tillverkades huvudsakligen av lera, men det finns även exemplar bevarade som är tillverkade av metall.


Sett till sin synonym betyder tvåörat kärl ungefär amfora, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tvåörat kärl. Vår databas innehåller även även en bild på tvåörat kärl.

Texten uppdaterades senast 2016-11-11


Bild på tvåörat kärl

tvåörat kärl

tvåörat kärl


Mer information om tvåörat kärl

Andra sätt att lära sig mer kring vad tvåörat kärl betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tvåörat kärl samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tvåörat kärl för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till tvåörat kärl, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om tvåörat kärl

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är amfora synonymt med tvåörat kärl, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.