Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vartannat

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till vartannat.


Vad betyder vartannat

Sett till sin synonym betyder vartannat ungefär varannan, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vartannat. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet vartannat kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för vartannat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vartannat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Fotbolls-VM vartannat år, istället för vart fjärde, är förslaget som lyfts fram av Fifa och Arsene Wenger.  
 2. Chapman har nekats villkorlig frigivning efter förhör vartannat år sedan 2000 och är intagen på Attica State Prison.  
 3. 11:00 öppnade Luleå domkyrka och på plats fanns prästen Sarah Lantz som tillsammans med sin kollega tog vartannat dop.  
 4. I Västmanland utgör deltavarianten fyra av tio smittade och i Blekinge och Uppsala är nu vartannat fall deltavarianten.  
 5. Den sker vartannat år och samlar folk från hela världen för utbyte av den forskning som pågår i ämnet AD- Audio Description.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av vartannat

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vartannat.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vartannat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vartannat förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om vartannat

Andra sätt att lära sig mer kring vad vartannat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vartannat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vartannat

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för vartannat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är varannan synonymt med vartannat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.