Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till amfora

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till amfora fördelade på två ordgrupper.

antik tvåörad kruka, kruka, krus, tvåörat kärl, urna

~
keramikkärl


Vad betyder amfora

En amfora är ett tvåörat kärl som vanligtvis är gjort av lera. Under antiken använde greker och romare amforor för att förvara bland annat olja och vin.


Sett till sina synonymer betyder amfora ungefär antik tvåörad kruka eller kruka, men är även synonymt med exempelvis "krus" och "tvåörat kärl". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till amfora. Vår databas innehåller även sju böjningar av amfora, en engelsk översättning, information kring ordets popularitet på internet samt även en bild på amfora.

Texten uppdaterades senast 2016-07-30


Böjningar av amfora

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet amfora.


Engelsk översättning av amfora

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet amfora.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "amfora" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet amfora förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Bild på amfora

amfora

© Pixabay/Abdecoral


Närmeord till amfora

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar amfora.


Mer information om amfora

Andra sätt att lära sig mer kring vad amfora betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för amfora samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av amfora för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till amfora, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om amfora

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för amfora i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är amfora synonymt med både antik tvåörad kruka och kruka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.