Synonymerna.se logotyp

Synonymer till amfora

 

Synonymer till amfora

Vad betyder amfora?

En amfora är ett tvåörat kärl som vanligtvis är gjort av lera. Under antiken använde greker och romare amforor för att förvara bland annat olja och vin.

Texten uppdaterades senast 2016-07-30

Engelsk översättning av amfora

  • amphora

Sökvolym på internet för amfora

Sökvolymen för amfora är ca. 2900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om amfora

Vi har totalt sex synonymer till amfora, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för amfora, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet amfora

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet amfora i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till amfora

Ord som innehåller eller liknar amfora: agera i hemligt samförstånd, framför, framför allt, framföra, framförallt, framförande

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av amfora

amfora synonym
andra ord för amfora
amfora betyder
exempel amfora
amfora förklaring
definition amfora
amfora i en mening
stavning amfora
amfora annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är amfora synonymt med både antik tvåörad kruka och kruka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)