Synonymerna.se logotyp

Synonymer till trött

 

Synonymer till trött

Engelsk översättning av trött

  • tired

Sökvolym på internet för trött

Sökvolymen för trött är ca. 4400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 4400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om trött

Vi har totalt tjugo synonymer till trött, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för trött, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet trött

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet trött i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till trött

Ord som innehåller eller liknar trött: förstrött, globetrotter, kemiskt utrotningsmedel, lagtrots, oförtröttlig, outtröttlig, snyltrotsväxt, trots, trots allt, trots att, trots det, trotsa

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av trött

trött synonym
andra ord för trött
trött betyder
exempel trött
trött förklaring
definition trött
trött i en mening
stavning trött
trött annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trött synonymt med både utpumpad och slut, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)