Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tolkade

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till tolkade.


Vad betyder tolkade

Sett till sin synonym betyder tolkade ungefär förstod, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tolkade. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet tolkade kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för tolkade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tolkade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den skrevs med en klar tendens och Gyllenkroks vederdelomän tolkade den som en tyst kritik av Karl XII.  
 2. Kung Astyages hade en dröm som hans mager tolkade till att hans dotterson skulle göra statskupp och döda honom.  
 3. Hon tolkade också den allmänna likgiltigheten hos läkarna gentemot sin mor som en generell antipati mot kvinnor.  
 4. Trujillos första framträdande med Metallica blev i en MTV-show där flera olika artister tolkade Metallica-låtar.  
 5. Detta tolkade Djingis khan som en krigsförklaring, och han började planera för en invasion av khwarezmiderna 1219.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tolkade" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tolkade förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tolkade

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar tolkade.


Mer information om tolkade

Andra sätt att lära sig mer kring vad tolkade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tolkade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tolkade

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tolkade i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förstod synonymt med tolkade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.