Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ritual

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till ritual.


Vad betyder ritual

Sett till sina synonymer betyder ritual ungefär akt eller bruk, men är även synonymt med exempelvis "ceremoni" och "högtidlig förrättning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ritual. Vår databas innehåller även sju böjningar av ritual, fem exempelmeningar på hur ordet ritual kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av ritual

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ritual.


Exempelmeningar för ritual

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ritual kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Som jag redan sagt tidigare, är detta en ritual som jag själv bestämt att jag vill ha inför en match.  
 2. Det finns en tro i många byar i Malawi att suga mänskligt blod som en ritual kan praktiseras för att bli rik.  
 3. Efter tolv ljuvliga dagar hade det blivit en ritual och Viktor mindes inte längre sitt tidigare liv – livet utan Emilia.  
 4. Phowa är en process där en lama genom meditation och ritual sägs blockera 8 av de 9 utgångar som medvetandet kan ta när det lämnar kroppen efter döden.  
 5. Här påstås att häxor rider på hyenor och hos olika grupper (till exempel i Mali) förekommer ritual där en person får en mask som liknar hyenans ansikte.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ritual

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ritual.


Närmeord till ritual

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar ritual.


Mer information om ritual

Andra sätt att lära sig mer kring vad ritual betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ritual är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ritual

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ritual i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ritual synonymt med både akt och bruk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.