Synonymerna.se logotyp

Synonymer till tillåta

 

Synonymer till tillåta

Engelsk översättning av tillåta

  • allow

Mer information om tillåta

Vi har totalt sex synonymer till tillåta, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för tillåta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad tillåta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till tillåta. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tillåta samt även hur man stavar till tillåta. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tillåta eller en mer djupgående förklaring av tillåta egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till tillåta är att leta efter antonymer till tillåta, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om tillåta

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tillåta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till tillåta

Ord som innehåller eller liknar tillåta: alldeles stilla, blickstilla, blodstillande, blodstillande medel, börja tillämpas, ej tillåtet, extra tillägg, fullkomligt stilla, instillation, inte tillåta, lönetillägg, namntillägg, otillåten, otillåten skogsavverkning, potentilla argentea, potentilla erecta, potentilla reptans, sista tillägget som fullbordar helheten, smärtstillande läkemedel, stilla


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tillåta synonymt med både acceptera och bevilja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)