Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till Taharrush gamea

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till Taharrush gamea.


Vad betyder Taharrush gamea

Taharrush gamea (تحرش جماعي) är ett arabiskt begrepp för grupptrakasserier, där de individuella komponenterna betyder trakasserier (taharrush) och grupp (gamea).

Begreppet är relativt nytt, och vid användning syftar det oftast till det fenomen då en grupp bestående av män omringar och stänger in en (eller flera) kvinnor i syfte att trakassera denne (eller dessa). Trakasserierna handlar oftast om sexuella sådana och kan innebära allt från verbala inviter till tafsande, och i vissa fall även till fullbordade våldtäkter. Fenomenet äger oftast rum i större offentliga folksamlingar såsom festivaler, konserter och demonstrationer.


Sett till sin synonym betyder Taharrush gamea ungefär grupptrakasserier, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till Taharrush gamea.

Texten uppdaterades senast 2016-08-07


Mer information om Taharrush gamea

Andra sätt att lära sig mer kring vad taharrush gamea betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för taharrush gamea samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av taharrush gamea för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till taharrush gamea, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om Taharrush gamea

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grupptrakasserier synonymt med Taharrush gamea, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.