Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till teoretiska

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till teoretiska.


Vad betyder teoretiska

Sett till sin synonym betyder teoretiska ungefär abstrakta, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till teoretiska. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet teoretiska kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för teoretiska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet teoretiska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. teoretiska förslag är allt annat än praktiska och kan kullkasta även de bästa avsikterna, säger han.  
 2. Ohlin och Myrdal utvecklade den teoretiska basen för den moderna svenska välfärdsstaten och Folkhemmet.  
 3. Flera oberoende experimentella mätningar stöder denna teoretiska expansion och, mer generellt, Big Bang-teorin.  
 4. Biologins teoretiska bakgrund är, i likhet med de flesta naturvetenskapliga grenar, grundläggande materialistisk.  
 5. Kritiskt tänkande som studieområde hör i dag hemma inom filosofin, i Sverige företrädesvis inom den teoretiska filosofin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "teoretiska" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet teoretiska förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till teoretiska

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar teoretiska.


Mer information om teoretiska

Andra sätt att lära sig mer kring vad teoretiska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av teoretiska är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om teoretiska

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för teoretiska i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abstrakta synonymt med teoretiska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.