Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till utomjording

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till utomjording.


Vad betyder utomjording

Sett till sina synonymer betyder utomjording ungefär alien eller marsian, men är även synonymt med exempelvis "marsmänniska" och "rymdvarelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utomjording. Vår databas innehåller även två motsatsord, sju böjningar av utomjording, två exempelmeningar på hur ordet utomjording kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av utomjording

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet utomjording.


Motsatsord till utomjording

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till utomjording.

jordling, jordbo


Exempelmeningar för utomjording

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utomjording kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Geoff Johns har sagt att även om serien innehåller flera seriefigurer ligger fokus på Stålmannen (en utomjording som är medlidsam mänskligheten) och Dr.  
  2. Samus image baserades på skådespelerskan Sigourney Weaver i hennes roll som Ellen Ripley från Aliens - Återkomsten, samt skådespelerskan Kim Basinger från 9½ Weeks och Min fru är en utomjording.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utomjording

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet utomjording.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "utomjording" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet utomjording förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om utomjording

Andra sätt att lära sig mer kring vad utomjording betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utomjording är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utomjording

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för utomjording i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 27
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utomjording synonymt med både alien och marsian, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är jordling en antonym till utomjording.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.