Synonymerna.se logotyp

Synonymer till omöjlig

 

Synonymer till omöjlig

Engelsk översättning av omöjlig

  • (allmänt "mycket svår") impossible

Sökvolym på internet för omöjlig

Sökvolymen för omöjlig är ca. 40 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 40 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om omöjlig

Vi har totalt fem synonymer till omöjlig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för omöjlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad omöjlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till omöjlig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för omöjlig samt även hur man stavar till omöjlig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av omöjlig eller en mer djupgående förklaring av omöjlig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till omöjlig är att leta efter antonymer till omöjlig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om omöjlig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för omöjlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Närmeord till omöjlig

Ord som innehåller eller liknar omöjlig: åtråvärd men omöjlig kombination, försöka utföra det omöjliga, göra återgång omöjlig, göra det till synes omöjliga, ingenting omöjligt, omöjlig att förverkliga, omöjliga, omöjliggöra, omöjlighet


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omöjlig synonymt med både ogörlig och ogenomförbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)